Ψακούδια

Τα Ψακούδια αποτελούν το επίνειο της Ορμύλιας, και είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με παραλία περίπου 4 χιλιομέτρων, βραβευμένη επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία.

Το πευκόδασος μαζί με τους ελαιώνες είναι η χαρακτηριστική εικόνα του τοπίου μέσα και γύρω από τον οικισμό, η οποία συμπληρώνεται με το γαλαζοπράσινο της θάλασσας. Βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών από τη Θεσσαλονίκη, ενώ, λόγω της θέσης όπου βρίσκεται θεωρείται ως η πύλη της Σιθωνίας και συγκεντρώνει την περισσότερη τουριστική δραστηριότητα της περιοχής. Με απόσταση από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, περίπου στα 20 λεπτά, μπορεί να αποτελέσει το κέντρο των εξορμήσεών σας προς όλες τις κατευθύνσεις και τα αξιοθέατα της περιοχής: από την Καλλιθέα και το 1ο πόδι της Χαλκιδικής, την ορεινή ενδοχώρα με τα φυσικά αξιοθέατα που διαθέτει η Χαλκιδική, έως και το Άγιο Όρος στο 3ο πόδι της χερσονήσου.

Το Άγιο Όρος είναι μία αυτοδιοίκητη μοναστική πολιτεία του ελληνικού κράτους, που περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 Ιερές Μονές και πλήθος μοναστικών ιδρυμάτων. Μοναδικός τόπος επίσκεψης για τους πιστούς του Ορθόδοξου Χριστιανισμού αλλά και για τους αλλόθρησκους επισκέπτες που θέλουν να νιώσουν την αγιοσύνη και τη μοναδικότητα παγκοσμίως αυτού του τόπου. Από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα Ψακούδια ως τουριστικός προορισμός διαθέτουν σχεδόν τα πάντα: παντοπωλεία, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, μπαρ, καφετέριες, πιτσαρίες κλπ. και συνδυάζουν την ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε ή να ταλαιπωρηθείτε αναζητώντας αγορές και διασκέδαση σε άλλη περιοχή, εκτός αν επιθυμείτε εσείς να επισκεφθείτε κάποια άλλη τοποθεσία.