Χαλκιδική

Η χερσόνησος της Χαλκιδικής εποικίζεται για πρώτη φορά περίπου στον 8ο π.Χ. αιώνα από ανθρώπους που προέρχονται από την περιοχή της Χαλκίδας και της Ερέτρειας. Βέβαια, η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στην επιφάνεια οικισμό που προέρχεται ακόμη και από τη Νεολιθική εποχή (πριν από 5000 χρόνια!).

Ευρήματα του σπηλαίου των Πετραλώνων δείχνουν την παρουσία ανθρώπου στην περιοχή ακόμη και 200.000 έως 700.000 χρόνια πριν από τη σημερινή εποχή.

Η Χαλκιδική ήταν η γη των Γιγάντων και το πεδίο της μάχης όταν αυτοί προσπάθησαν να εκδιώξουν τους θεούς από τον Όλυμπο. Άλλωστε λέγεται και στη μυθολογία, ότι εκεί έχει ταφεί και ένας εκ των Γιγάντων, ο Εγκέλαδος, όταν καταπλακώθηκε από ένα βράχο που έριξαν οι θεοί του Ολύμπου!

Στη σημερινή εποχή η Χαλκιδική είναι παγκοσμίως γνωστή για τη μοναδική ομορφιά του τοπίου της, για τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας που βρέχει τις ακτές της, για τις ποιοτικές τουριστικές εγκαταστάσεις και υποδομές που διαθέτει αλλά και για το αίσθημα φιλοξενίας του μόνιμου πληθυσμού. Η μητέρα του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική!

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα σάς περιμένουν για να τα απολαύσετε!!!